Print << Terug

Maandag gaat azcschool De Waaier van start!

Maandag 29 augustus gaat azcschool De Waaier van start!

Na een zomer van veel voorbereidingen is het maandag dan eindelijk zo ver! De eerste leerlingen van het azc aan de Voorsterallee gaan naar school! Voor de zomer is er na een pittige selectie (uit leerkrachten van de Zutphense schoolbesturen)  een enthousiast team samengesteld en in de zomer is het gebouw aan de Voorsterrallee opgeleverd.  Maandag zullen zo’n 50 á 60 leerlingen beginnen. Er zijn 2 kleutergroepen en 4 groepen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.

De afgelopen twee weken is het team bezig geweest met het inrichten van het gebouw en het ophangen van de digiborden. Er kwam meubilair vrij van de Hietweide in Twello en dit blijkt heel goed te passen in het nieuwe gebouw: er hangt al een gezellige sfeer.


Ook is het team druk geweest  met de inhoudelijke voorbereidingen:  NT2 (Nederlands als tweede taal) is een vak apart. Eline Schoppers (al jarenlang leerkracht aan de Waaier en zeer ervaren met nieuwkomers) heeft het team voorbereid op didaktiek NT2-onderwijs: woordenschat, veilig leren lezen, maar ook rekenen en alle andere vakken.  Ook zijn de leerkrachten deze week op huisbezoek geweest. Dit om de leerlingen in te schrijven en alvast een keer kennis te maken.

Het gebouw én het team zijn er dus klaar voor! 
Media
  • azcschool De Waaier4.jpg

Social Media