Print << Terug

Snuffelweken: inspiratie opdoen bij andere scholen?

Ga gluren bij de buren tijdens de Snuffelweken!

SnuffelwekenWil je wel eens weten hoe je collega’s op andere Archipelscholen werken? Even meesnuffelen in de klas, tips en inspiratie opdoen? Of je oriënteren op een mogelijke stap in je onderwijsloopbaan? Meld je dan nu aan voor de Snuffelweken!

Vorig schooljaar hebben we een succesvolle proef gedaan met de Mobiliteitsweek. Van één week hebben we er nu twee gemaakt en omdat we zo lekker aan het snuffelen zijn sinds het Snuffelmuizenfestival, hebben we dit omgedoopt tot Snuffelweken.  De Snuffelweken zijn van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 11 november 2016.

Zo werken de Snuffelweken

Archipel telt twintig scholen, ieder met een eigen identiteit. Medewerkers die nieuwsgierig zijn naar de werkwijze, identiteit en sfeer op een andere Archipelschool of in de IJsselpool, krijgen in de Snuffelweken de kans om ongegeneerd te gluren bij de buren. Je krijgt een rondleiding van de directeur en mag meedraaien in de klassen. 

De organisatie van de Snuffelweken vraagt om een goede planning en logistiek. Daarom zijn alle directeuren betrokken bij de planning. Twee spelregels:

  • Een parttimer die graag een school wil bezoeken doet dit op een dag dat hij/zij niet werkt. Deze wordt gecompenseerd met je duurzame inzetbaarheids- of professionaliseringsuren. In principe regelen we alleen vervangers voor fulltimers. 
  • Bij je aanmelding geef je aan welke school je eerste, tweede en derde voorkeur heeft. In principe bezoek je één school. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de mogelijkheden op een school, is het soms mogelijk meerdere scholen te bezoeken.

Aanmelden kan tot en met 16 oktober 2016. Daarna verwerken we alle aanmeldingen en maken we een planning met alle directeuren. In de week na de herfstvakantie ontvang je (via e-mail) jouw persoonlijke programma.

Helaas is het niet meer mogelijk je aan te melden.

Media
  • IMG_6073.JPG

Social Media