Print << Terug

PO in Actie

Ruim 38.000 leerkrachten in Nederland maken zich in ‘PO in Actie’ hard voor extra investeringen in het primair onderwijs. De groep legt in het manifest ‘Primair onderwijs verdient meer!’ twee eisen aan het nieuwe kabinet uit: zorg voor een eerlijk salaris en zorg voor minder werkdruk. Hier leest u het manifest.

Ook Stichting Archipel heeft dit manifest ondertekend. Want: willen we kinderen goed onderwijs blijven bieden, dan moet er nu echt geïnvesteerd worden in het primair onderwijs. De actiegroep doet er alles aan om politici hiervan te overtuigen, in de aanloop naar een nieuw regeerakkoord. Als in dat regeerakkoord niet aan de twee eisen wordt voldaan, zal de actiegroep oproepen tot een staking; een laatste middel om politici van de noodzaak van forse investeringen te kunnen overtuigen. 

PO in Actie heeft woensdag 6 juni opgeroepen tot een zogeheten prikactie: leerkrachten worden opgeroepen om op dinsdagochtend 27 juni één uur het werk neer te leggen en de school te sluiten. Deze oproep bespreken scholen in hun team. Ouders worden vooraf geïnformeerd of leerkrachten aan deze oproep gehoor geven.

Kinderen op Archipelscholen mogen niet de dupe worden van een staking. Daarom zoeken scholen bij prikacties, een eventuele staking of oproep tot sluiting van de school naar oplossingen om kinderen (indien nodig) op te vangen op de school.

U leest hier meer over PO in Actie . Bij vragen kunt u contact opnemen met de directie van de school van uw kind.

Media
  • Ondertekend-pamflet-POinactie-29-maart-2017-e1490862179626.jpg

Social Media