Print << Terug

Gun peuters een toptijd in de peutergroep

Ieder kind heeft recht op spelen. En op bijvoorbeeld onderwijs, familie, ontspanning, een goede gezondheid en een eigen mening. Op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, staan stichting Archipel, Kindercentrum.nl en stichting Educatief Centrum samen extra stil bij alle rechten die kinderen hebben. Met speciale aandacht voor kinderen van 2 tot 4 jaar. 

Want hoe jonger kinderen starten met spelen, ontdekken en beleven, hoe beter en sneller ze zich ontwikkelen. Daarom hebben Archipel en Kindercentrum.nl al enige jaren hun krachten gebundeld in onder meer de peuterspeelgroepen in de gemeente Zutphen. In de gemeenten Brummen en Voorst wordt de opvang op de openbare scholen georganiseerd door stichting Educatief Centrum, een zusterstichting van stichting Archipel.

Onder het motto Gun je peuter een toptijd zijn van maandag 20 tot en met vrijdag 24 november 2017 peuters met hun ouder(s), verzorger(s), opa's, oma's of gastouders van harte welkom om te kijken en mee te doen in de peutergroepen. Zo kunnen ze zelf ontdekken hoe peuters spelenderwijs de beste versie van zichzelf kunnen worden. 

De scholen en peutergroepen organiseren in deze week hierbij verschillende activiteiten: van pepernoten bakken tot knutselen, van open ochtenden tot een heus spellencircuit met springkussen. Het complete programma staat op www.rechtopspelen.nl.

Vanaf 2018 met recht op toeslag

Omdat peutergroepen vanaf 2018 onder de Wet Kinderopvang vallen, kunnen ouders in aanmerking komen voor een kinderopvangtoeslag. Dit hangt af van de hoogte van het inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang. 
Ook de gemeentes Zutphen, Brummen en Voorst vindt het belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om op de peuteropvang te leren en te ontwikkelen en zich op een goede manier voor te bereiden op de basisschool. Daarom hebben zij financieringsmogelijkheden in het leven geroepen voor ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. 

Social Media