Print << Terug

Nieuwe voorzitter College van Bestuur van Archipel en SEC

Kinderen en medewerkers van de openbare basisscholen in de gemeenten Brummen, Voorst en Zutphen en opvanglocaties van Stichting Educatief Centrum, krijgen vanaf 1 februari 2019 een nieuwe ‘baas’. Nelleke Eelman wordt de nieuwe voorzitter College van Bestuur van Stichting Archipel en Stichting Educatief Centrum en volgt daarmee de huidige voorzitter Sjaak Scholten op. 

Scholten gaat in 2019 met pensioen. Hij is ruim 38 jaar werkzaam geweest in het onderwijs, waarvan de laatste 18 jaar bij Archipel. Daarnaast was hij sinds 2013 voorzitter van de aan Archipel gelieerde Stichting Educatief Centrum voor kinderopvang.  “Vol trots neem ik straks afscheid van beide stichtingen. We bouwen met onze teams dagelijks verder aan een unieke positie binnen onderwijs en kinderopvang. Prima onderwijs, de ontwikkeling van  kindcentra, keuze uit een breed aanbod van onderwijsconcepten. Mooi dat ik hier leiding aan heb mogen en kunnen geven,” aldus Scholten tijdens de bekendmaking van zijn opvolgster.

Nelleke Eelman start op 1 februari 2019 als nieuwe voorzitter van het College van Bestuur. Eelman zal collegiaal met Henk Mulder, lid College van Bestuur, invulling geven aan haar nieuwe functie.
Momenteel is Eelman werkzaam als sectordirecteur Handel & Economie bij Aventus (MBO) en is tevens lid van de centrale directie. Ze beschikt over een brede onderwijservaring in het mbo, (speciaal) primair onderwijs, hbo en universitair onderwijs.
“Ik ben blij dat Archipel mij de kans geeft om de eindverantwoordelijkheid te dragen voor deze  mooie onderwijs- en kinderopvangorganisatie. Door deze overstap te maken krijg ik de kans om kinderen vanaf de start te begeleiden. Het unieke karakter van Archipel en de combinatie tussen primair onderwijs en de kindcentra spreken mij zeer aan,” vertelt Eelman in de brief waarin het personeel woensdag 7 november 2018 is geïnformeerd over haar aanstelling.  

Stichting Archipel biedt op 20 scholen in de gemeenten Voorst, Brummen en Zutphen primair onderwijs aan ruim 3200 leerlingen. Daarnaast wordt kinderopvang geboden via Stichting Educatief Centrum. De trotse 400 medewerkers bieden kinderen de mogelijkheid om zich via een breed aanbod van onderwijsconcepten te ontwikkelen tot succesvolle deelnemers aan de maatschappij van de toekomst. 

Social Media