Print << Terug

Medewerkers doneren aan Stichting Leergeld

Ieder kind moet mee kunnen doen. Medewerkers van Stichting Archipel werken iedere dag hard om dat in het openbaar primair onderwijs te realiseren. Dat dit hen écht aan het hart gaat, laten ze zien in de donatie die ze hebben verzameld voor Stichting Leergeld.

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen. Stichting Leergeld Zutphen biedt kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Hiervoor zijn zij afhankelijk van donaties.

Medewerkers van Archipel kunnen jaarlijks zelf hun kerstpakket samenstellen tijdens een speciale kerstmarkt; met de munten die zij van Archipel ontvangen, kunnen ze zelf shoppen bij lokale winkeliers die bij deze kerstmarkt aanwezig zijn. Medewerkers kunnen hun munten ook doneren aan Stichting Leergeld. Dat hebben zij in grote getale gedaan: tijdens de kerstmarkt werd een totaalbedrag van 575 euro opgehaald.

Sjaak Scholten, voorzitter van het College van Bestuur, heeft dit bedrag dinsdag 18 december officieel overhandigd aan Stichting Leergeld.  
Media
  • kerstmarkt-18_leergeld800

Social Media