Print << Terug

Taal & cultuureducatie, geen vak(ken) apart

Met enige trots presenteert Archipel een magazine (met video's) over taal- en cultuureducatie, voor alle medewerkers, kinderen en ouders van onze kindcentra en scholen.

Archipel Onderwijs & Kinderopvang doet al een aantal jaar mee aan het project Cultuureducatie met Kwaliteit van Cultuurmij Oost. Binnen dit Gelderse project werken scholen, culturele aanbieders en gemeenten samen aan beter cultuuronderwijs op lokaal en regionaal niveau.
Als Archipel nemen wij vanaf het eerste uur deel aan dit project, onder de noemer Cultuureducatie, geen vak apart. Met deze naam willen we laten zien dat wij cultuureducatie niet als een apart vak zien, maar als integraal onderdeel van ons aanbod voor onderwijs en kinderopvang. Dus niet zozeer een uurtje knutselen, maar de lesstof creatief verwerken. Het project is namelijk gericht op het toerusten van kinderen en personeel op vaardigheden die nodig zijn in een veranderende samenleving (21st century skills).

Scholen en kindcentra ontvangen in dit project subsidie om een overzichtelijk en kwalitatief hoogstaand aanbod te creëren van kunst- en cultuureducatie, muziek, dans, drama, media, cultureel erfgoed en literatuur. Kinderen versterken via de inzet van kunst en cultuur hun creativiteit en leren kritisch denken, effectief communiceren, oplossingsgericht denken, samenwerken. Ook is er aandacht voor digitalisering.

Het magazine is een afsluiting van de projectperiode 2017-2018 en gefinancierd vanuit dit project. Het geeft van ál onze scholen en kindcentra een voorbeeld hoe taal- en cultuuronderwijs in álles is verweven. Want we zijn trots op de manier waarop het onderwijs en de kinderopvang zich in onze locaties ontwikkeld. 

Lees hier meer, blader door het magazine en bekijk de video's 
Media
  • archipel-taalglossy_Mockup-cover-rietgors

Social Media

Volg ons ook!

 

De allerleukste leerkracht, onderwijsassistent en pedagogisch medewerker bieden wij per direct een baan. Jij bepaalt daarbij zelf hoeveel uren je werkt en of je functies in ons basisonderwijs en onze kinderopvang wil combineren. Mix & match jouw eigen functie!
Snel samen een kopje koffie drinken?