Print << Terug

Loden waterleidingen bij obs de Hagewinde

 

Uit een onderzoek, dat Stichting Archipel heeft laten doen bij al haar gebouwen die voor 1982 zijn gebouwd, blijkt dat meerdere waterleidingen bij obs de Hagewinde in Wilp van lood te zijn. Omdat drinken uit loden waterleidingen schadelijk kan zijn voor de gezondheid, met name voor jonge kinderen, zijn bij de Hagewinde alle kranen in de lokalen afgesloten en mogen kinderen en medewerkers geen kraanwater meer drinken op deze school. Er zijn watertanks geplaatst en flesjes water verstrekt om als drinkwater te gebruiken.

De loden leidingen zitten met name in oude gedeelte van het schoolgebouw in Wilp. Het nieuwe gedeelte, het gedeelte waar de kleuters les volgen en eten en drinken, is schoon. Het installatiebedrijf dat het onderzoek heeft uitgevoerd, start dinsdag aanstaande met de aanleg van nieuwe leidingen en verwacht hiermee klaar te zijn bij de start van de voorjaarsvakantie. 

Het onderzoek dat Stichting Archipel heeft laten uitvoeren, is gedaan naar aanleiding van berichten die vorige week in de media verschenen over loden waterleidingen in schoolgebouwen in Utrecht. Hoewel sinds 1960 geen loden waterleidingen meer mogen worden gebruikt in de bouw, heeft de stichting uit voorzorg ook gebouwen die tussen 1960 en 1982 zijn gebouwd laten onderzoeken. 

Ouders en medewerkers van de Hagewinde hebben tijdens een ingelaste informatiebijeenkomst meer informatie ontvangen over de gezondheidsrisico's en het vervolgtraject. Hierbij waren ook de Voorster wethouder Pinkster en een specialist van de afdeling Medische Milieukunde van de GGD aanwezig. 

--

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen, stuur dan een e-mail naar Archipel_pr_en_communicatie@archipelprimair.nl

Media
  • water

Social Media

Volg ons ook!

 

De allerleukste leerkracht, onderwijsassistent en pedagogisch medewerker bieden wij per direct een baan. Jij bepaalt daarbij zelf hoeveel uren je werkt en of je functies in ons basisonderwijs en onze kinderopvang wil combineren. Mix & match jouw eigen functie!
Snel samen een kopje koffie drinken?