Print << Terug

Kindcentrum Lea Dasberg dicht vanwege coronabesmettingen

Kindcentrum Lea Dasberg in Zutphen blijft tot en met (in ieder geval) maandag 26 april gesloten.

Op advies van de GGD Noord- en Oost -Gelderland is zondag 11 april besloten beide locaties van het kindcentrum in de Zutphense wijk Leesten te sluiten, toen bleek dat meerdere medewerkers en kinderen besmet zijn met het coronavirus. 

Nadat een medewerker besmet bleek met corona, ging de eerste klas al in quarantaine. Vervolgens bleken vanuit het contactonderzoek meerdere medewerkers en kinderen besmet te zijn, op beide locaties, waarop het kindcentrum ter voorkoming van meer besmettingen is gesloten.
Omdat het aantal besmettingen bleef toenemen, heeft het bestuur van Archipel besloten ook na 16 april de Lea Dasberg voorlopig gesloten te houden. Vanwege afwezigheid van directeur Johan Müller zal Jettie van Osch, directeur van Kindcentrum Adriaan van den Ende in Warnsveld, tot nader order ook de directietaken bij de Lea Dasberg op zich nemen.

Kinderen van de Lea Dasberg krijgen zoveel mogelijk les op afstand. Vanwege de coronabesmettingen zijn echter niet alle medewerkers in staat dit te realiseren. 
Kinderen uit groep 8 van de Lea Dasberg zullen op dinsdag 20 en woensdag 21 april hun Centrale Eindtoets maken op school. Hierover worden de betreffende ouders op maandag 19 april nader geïnformeerd.

Ook ouders met een cruciaal beroep, van kinderen die niet in quarantaine zitten en geen klachten hebben, kunnen eventueel een beroep doen op de noodopvang die bij de Lea Dasberg is georganiseerd. 
Media
  • logo_leadasberg

Social Media

Volg ons ook!