Print << Terug

OBS De Waaier gesloten vanwege coronabesmettingen

Ook OBS De Waaier in Zutphen sluit haar deuren vanwege meerdere coronabesmettingen bij medewerkers en kinderen. De openbare basisschool is daarmee de tweede school van Stichting Archipel Onderwijs & Kinderopvang die deze week geen kinderen meer fysiek kan verwelkomen en overstapt op onderwijs op afstand.

Op advies van de GGD Noord- en Oost -Gelderland zal De Waaier gesloten blijven tot en met de meivakantie. Alleen de kinderen uit de twee taalschakelklassen van De Waaier kunnen hun lessen vervolgen, omdat digitaal onderwijs voor hen niet mogelijk is en omdat hun lokalen op ruime afstand zijn van de andere lokalen in het schoolgebouw aan de Dokter de Visserstraat. 

De kinderen van groep 8 zaten al in quarantaine vanwege eerdere besmettingen; zij zullen volgende week, als hun quarantainetijd voorbij is en geen klachten hebben, hun eindtoets op school kunnen maken.

Alle ouders van de kinderen van De Waaier zijn inmiddels geïnformeerd door directeur Karin Derksen: "Met pijn in het hart, maar omdat ieders gezondheid het belangrijkst is, hebben we besloten onze school de komende 10 dagen te sluiten voor bijna alle kinderen."

De Waaier heeft, evenals Kindcentrum Lea Dasberg, noodopvang georganiseerd voor de kinderen waarvan de ouders een cruciaal beroep hebben en waarvan de groep niet in quarantaine zit.

Media
  • dewaaier-vlinder-logo2

Social Media

Volg ons ook!