Print << Terug

Archipel zoekt dialoog met ouders om toekomst van basisonderwijs in De Hoven te bepalen


Hoe zien bewoners van de Zutphense wijk De Hoven de toekomst van het basisonderwijs voor de kinderen in hun wijk? Ouders van Educatief Centrum Theo Thijssen in De Hoven krijgen een unieke rol en mogelijkheid om zich hierover uit te spreken. “En met die informatie gaan we ook écht aan de slag,” vertelt bestuurder Toon Geluk van Stichting Archipel Onderwijs & Kinderopvang.

Want: de stichting staat met de basisschool in De Hoven op een belangrijk kruispunt om de richting te bepalen voor de toekomst van het basisonderwijs in de wijk. Toon Geluk: “Mijn missie is om alle kinderen, in dit geval specifiek de kinderen in De Hoven, goed onderwijs te bieden in een stabiele, veilige en goed bereikbare ontwikkelomgeving. De opdracht die wij als openbaar onderwijs hebben om goed onderwijs voor íedereen toegankelijk te maken neem ik zeer serieus. Maar op dit moment staat die missie onder druk en moet ik besluiten gaan nemen op welke manier we in De Hoven onze opdracht het best kunnen invullen. En besluiten nemen doe ik altijd mét de mensen die hiermee te maken hebben, niet vóór die mensen.”

Daarom roept Toon Geluk ouders nu op om deel te nemen aan een rondetafelgesprek op donderdag 3 februari in de school in De Hoven. De bestuurder wil graag weten van de ouders wat hún ideeën zijn over de toekomst van het basisonderwijs in De Hoven en welke kansen, mogelijkheden of juist bedreigingen zij zien in het voortbestaan van een basisschool in de wijk. “Ik ben heel benieuwd hoe ouders aankijken tegen aspecten als kwaliteit en bereikbaarheid van het basisonderwijs. Of en op welke manier zij het blijven bestaan van een basisschool in hun wijk belangrijk vinden. En waarom. De bijeenkomsten staan voor ons in het teken van luisteren, doorvragen, meningen en ideeën ophalen.”

Archipel gaat met de input van ouders naar de tekentafel, schrijft Geluk in zijn brief. Ook zal hij de wensen vanuit de wijk en Archipel met de gemeente gaan bespreken. Begin maart wil de stichting de eerste schetsen van mogelijke koersen op basis van kwaliteit, bereikbaarheid en bedrijfsvoering op tafel leggen in De Hoven. 
 

Media
  • pexels-jessica-lewis-189857

Social Media

Volg ons ook!