Print << Terug

Archipel stapt over grenzen om basisonderwijs in De Hoven te kunnen garanderen

Stichting Archipel Onderwijs & Kinderopvang heeft gisteravond in de Zutphense wijk De Hoven een bijzonder gebaar gemaakt om onderwijs toegankelijk te houden voor kinderen in deze wijk. Bestuurder Toon Geluk gaf aan, naast de mogelijkheid om kinderen van Educatief Centrum Theo Thijssen binnen de eigen stichting op andere locaties goed basisonderwijs te laten volgen, om samen met onderwijsstichting SKBG het onderwijs in De Hoven toekomstbestendig te willen maken. Niet alleen in het belang van kinderen, maar ook voor de wijk De Hoven.

Geluk speelt hierbij in op de behoefte aan zekerheid die ouders van de school willen hebben over de toekomt van het basisonderwijs van hun kind. De bestuurder kampt met een daling van het leerlingaantal bij de school in De Hoven. Omdat in de wijk steeds minder kinderen wonen werden de groepen op school steeds kleiner. Sommige ouders kiezen voor de vertrouwde school om de hoek, anderen kiezen voor een school ‘over de brug’. 

Geluk heeft na intensief overleg met ouders en leerkrachten van de school en experts op het gebied van krimpende onderwijspopulaties gisteravond verschillende toekomstscenario’s gepresenteerd. Het meest in het oog springende scenario is zijn stap om zich samen met bestuurder Marthijn Manders van SKBG hard te maken voor basisonderwijs in de wijk. Omdat de dichtstbijzijnde school vanuit de Hoven een school van SKBG is, namelijk de Walter Gillijnsschool, voelt de stap naar SKBG voor Geluk als een logische: “De verantwoordelijkheid die we als stichting voor openbaar onderwijs hebben om álle kinderen basisonderwijs te bieden nemen we heel serieus. Ook als we daarvoor over onze eigen ‘grenzen’ van de stichting moeten stappen. Samen hebben we als bestuurders een belangrijke verantwoordelijkheid voor een goede ontwikkeling van kinderen in onze regio. Het is mooi om te zien dat ook SKBG zich op deze manier verantwoordelijk voelt en zich in nieuwe vormen van samenwerking wil verdiepen.”

De twee stichtingen onderzoeken allebei de toekomstmogelijkheden voor basisonderwijs in De Hoven. Daarbij worden ouders van de kinderen van de Theo Thijssen meegenomen in het proces om een overwogen keuze te kunnen maken: welke ouders willen liever blijven in De Hoven onder de vlag van de SKBG en wie wil toch liever naar een andere openbare school? Ouders is toegezegd in mei zekerheid te hebben over die toekomst van het basisonderwijs in De Hoven. 

Media
  • tt-nieuwlogo_klein

Social Media

Volg ons ook!