Actualiteit rond het coronavirus

Op deze pagina vindt u informatie over actuele ontwikkelingen in de bestrijding van het coronavirus die voor het onderwijs en de kinderopvang van belang zijn.

Maatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

31-3-2020

Het kabinet heeft 31 maart besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. De kinderopvang blijft dus dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie.

Lees meer: op de site van de Rijksoverheid


Extra maatregelen, ook voor onderwijs

24-3-2020

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. De aangescherpte en nieuwe maatregelen die vooral van invloed zijn op onze kindcentra:

  • Als u kucht, hoest en/of verkouden bent, gold al: blijf thuis. Krijgt u daar ook koorts bij, dan moet vanaf nu iedereen in het huishouden thuisblijven. Mensen in cruciale beroepen en vitale processen zijn hiervan uitgezonderd, tenzij zij zelf ziek worden.
  • Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften geldt een uitzondering.
Lees meer: op de site van de Rijksoverheid

Veelgestelde vragen van ouders over coronavirus en kinderopvang

23-3-2020

Alle ouders die tijdelijk geen gebruik kunnen maken van de kinderopvang i.v.m. het coronavirus, maar wel de rekening hebben betaald, kunnen hun eigen bijdrage voor de kinderopvang terugkrijgen. Dat geldt ook voor ouders die momenteel aan het werk zijn en een vitaal beroep hebben. 

Lees meer: op de site van Archipel Kinderopvang

Aanvullende maatregelen onderwijs

15-03-2020 

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. 

 Lees meer:

-Social Media