Actualiteit rond het coronavirus

Op deze pagina vindt u informatie over actuele ontwikkelingen in de bestrijding van het coronavirus die voor het onderwijs en de kinderopvang van belang zijn.

Laatste update: 18 januari 2022

Thuisblijfregels

Op vrijdag 14 januari heeft het kabinet tijdens de persconferentie aangekondigd dat de quarantaineregels weer wijzigen.

Als je een huisgenoot of nauw contact bent van iemand die positief getest is op Covid-19, hoef je niet in quarantaine te gaan als je:

  • korter dan 8 weken geleden positief getest bent, hersteld bent en geen klachten hebt;
  • langer dan 1 week geleden een boostervaccinatie hebt gehad.

Krijg je toch coronaklachten? Laat je dan testen. 

Onderstaande beslisboom van 24 december kan nog niet worden aangepast, maar geldt nog wel. De boom kan pas aangepast worden als het RIVM deze nieuwe regels heeft uitgewerkt. U kunt de beslisboom van 24 december dus nog steeds gebruiken, maar hou daarbij rekening met de wijziging van 14 januari. 

De beslisboom is een vragenschema waarmee u kunt bepalen of een kind naar de kinderopvang (en eventueel de basisschool) mag zolang er coronamaatregelen gelden. Het is heel belangrijk dat de beslisboom altijd van boven naar beneden wordt doorlopen. Begin bij de startvraag en beantwoord de vragen in de aangegeven volgorde tot je een antwoord hebt. De beslisboom is er niet op gericht om te bepalen of en hoe lang een kind, huisgenoten en gezinsleden in quarantaine moeten. Dat is aan de GGD. 

Twijfelt u of uw kind thuis moet blijven, bel dan de GGD: 0800-1351 (7 dagen per week van 8.00 tot 22.00 uur).

Mondkapjes

Medewerkers dragen buiten de klas een mondkapje en houden onderling (indien mogelijk) 1,5 meter afstand. Voor kinderen in groep 6, 7 en 8 geldt het dringende advies om buiten de groep een mondkapje te dragen. In de klas mag het mondkapje af.

Als uw kind in groep 6, 7 of 8 zit, bespreek dan hoe een mondmasker op een veilige manier gedragen kan worden. Hier staat hoe.
In onze kindcentra en scholen staan voldoende afgesloten prullenbakken om gedragen wegwerpmondkapjes (en papieren zakdoekjes) weg te gooien. 

Zelftesten

Alle medewerkers en kinderen van groep 6, 7 en 8, krijgen het dringende advies om zichzelf 2 keer per week te testen met een zelftest op het coronavirus. Dit geldt ook voor medewerkers en kinderen die zijn beschermd tegen corona.
Wij ontvangen binnenkort meer informatie over de verstrekking van zelftesten op scholen voor kinderen en medewerkers door de overheid. We informeren u zodra we u hierover meer kunnen vertellen.

Social Media

Volg ons ook!