Financiering peutergroep

Als u uw kind bij een van onze peutergroepen in de gemeente Brummen aanmeldt vóór 1 januari 2018, betaalt u géén inschrijfkosten (€ 12,50).

Wet kinderopvangtoeslag

Onze peutergroepen vallen vanaf 2018 onder de Wet Kinderopvang. Daardoor kunt u in aanmerking komen voor een kinderopvangtoeslag. Dit hangt af van de hoogte van uw inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang. De exacte voorwaarden voor 2018 heeft de belastingdienst nog niet bekend gemaakt. 

Lees meer op de website van de Belastingdienst of maak een persoonlijke proefberekening op basis van de voorwaarden die gelden in 2017.

Voorzieningen gemeente Brummen

Als slechts één of geen ouder werkzaam is, dan komen zij niet in aanmerking voor de toeslag van de belastingdienst. Daarom heeft de gemeente Brummen een regeling in het leven geroepen, zodat ook kinderen van deze ouders gebruik kunnen maken van de peutergroep.

Het is inkomensafhankelijk hoeveel ouders aan subsidie krijgen. Onderstaand leest u daarover beknopt meer. Neem contact op met de administratie via 0575-501187 om te informeren naar de hoogte van de subsidie op basis van uw persoonlijke situatie.

Deze vergoeding is voor gezinnen waarbij het gezamenlijk jaarinkomen in 2018 lager is dan €75.000,00. Dat is dus voor inkomens die lager zijn dan 2x modaal. De gemeente Brummen vergoedt tot maximaal € 164,57 voor het eerste kind. Voor het tweede kind is dat tot maximaal € 166,31. Hiervoor hanteert de gemeente de volgende berekening:

  • 1e kind volgens ouderbijdragetabel van de belastingdienst volgens werkelijk inkomen, restant gemeentesubsidie;
  • 2e kind volgens 2e kind ouderbijdragetabel van de belastingdienst volgens werkelijk inkomen, restant gemeentesubsidie

Als ouders meer dan 2x modaal en maximaal 4x modaal verdienen, dan geldt het volgende:

  • 1e kind geen gemeentesubsidie;
  • 2e kind volgens 1e kind ouderbijdragetabel van de belastingdienst volgens werkelijk inkomen, restant gemeentesubsidie;
  • 3e kind volgens 2e kind ouderbijdragetabel van de belastingdienst volgens werkelijk inkomen, restant gemeentesubsidie.

 

Social Media