Peutergroepen in de gemeente Voorst

Hoe jonger kinderen starten met spelen, ontdekken en beleven, hoe beter en sneller ze zich ontwikkelen. Daarom werken onze openbare basisscholen in de gemeente Voorst samen met opvang vanuit onze zusterorganisatie Stichting Educatief Centrum. Zo creëren we onder meer peutergroepen waarbij opvang en onderwijs in elkaar verweven zijn: spelen is leren en leren is spelen. In onze peutergroepen leren we kinderen spelenderwijs kansen te benutten en uitdagingen aan te gaan. Plezier en spelen staat voorop, het leren gaat daarbij als vanzelf.

Dat doen we ín en bij onze scholen, kindcentra en educatieve centra. Want spelen en leren in één pedagogisch klimaat geeft kinderen rust: ze weten wat van hen wordt verwacht en kennen de mensen om zich heen. Bovendien wordt ieder kind zo omringd door een team van experts, vanuit kinderdagopvang tot en met onderwijs.
De peutergroepen zijn een fijne bodem om te groeien, zodat kinderen in een veilige omgeving hun beste zelf kunnen zijn en zich optimaal kunnen ontwikkelen en voorbereiden op het basisonderwijs. Iedere peutergroep biedt daarbij iets extra's, zodat peuters en ouders uit verschillende 'smaken' kunnen kiezen en naar een plek kunnen die écht bij hen past.

Lees hier meer over het recht op toeslagen en financiering in de gemeente Voorst.

Onze peutergroepen

De Wiekslag - Voorst

Peuterspeelgroep de Wiekslag is gevestigd in openbare basisschool de Wiekslag waar opvang wordt aangeboden voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Hier bieden wij kinderen de juiste ondersteuning om zich te kunnen ontwikkelen zodat ze goed voorbereid zijn voor het basisonderwijs. We gaan hierbij uit van de kernwaarden: respect voor elkaar, ruimte voor ontplooiing, reflectie op wat we doen en zelfstandigheid en zelfredzaamheid van kinderen.

Bij onze VVE-peutergroep is ieder kind vanaf 2 jaar welkom. De Wiekslag kenmerkt zich door een prachtig groen, avontuurlijk schoolplein met speeltoestellen en een riant speelveld waar de leerlingen en buurtkinderen heerlijk kunnen spelen. 

Peuters kunnen iedere dinsdag- en donderdagochtend bij ons genieten van 08.00 tot 12.00 uur. Kom op dinsdag 21 november en donderdag 23 november gezellig langs met uw peuter en ontdek hoe leuk het is!

De Wiekslag
Tijmstraat 2 Voorst
www.dewiekslagvoorst.nl

De Hagewinde - Wilp

Lekker spelen met leeftijdgenootjes en alvast een beetje wennen aan school? Dat kan op onze peutergroep. Peuterspeelgroep Hagewinde is gevestigd in openbare basisschool Hagewinde waar opvang wordt aangeboden voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Hier bieden wij kinderen de juiste ondersteuning om zich te kunnen ontwikkelen zodat ze goed voorbereid zijn voor het basisonderwijs. We gaan hierbij uit van de kernwaarden: respect voor elkaar, ruimte voor ontplooiing, reflectie op wat we doen en zelfstandigheid en zelfredzaamheid van kinderen.

De peutergroep is geopend op maandag en woensdag van 08.00 tot 12.00 uur. Onze deuren staan voor u open op maandag 20 november en woensdag 22 november: tijdens deze twee dagen kunt u met uw peuter komen kijken in de peutergroep en mogen peuters lekker meedoen. U kunt op deze ochtenden ook onze (Steve Jobs) school bezoeken zonder een afspraak te maken.

De Hagewinde
Kerkstraat 14 Wilp
www.obshagewinde.nl

Educatief centrum De Bongerd - Terwolde

In onze peutergroep kunnen kinderen tussen 2¼ en 4 jaar zich optimaal voorbereiden op de basisschool. Er zijn twee peutergroepen, de  maandag-donderdaggroep en de dinsdag-vrijdaggroep.

Samen spelen, leren en ontwikkelen met leeftijdsgenootjes is van belang voor de sociaal-emotionele ontwikkeling, spraak- en taalontwikkeling, motoriek en cognitieve ontwikkeling van peuters. Het programma wordt opgesteld door de pedagogisch medewerkers en leerkrachten van groep 1 en sluit naadloos aan op de basisschool. Daarbij is alle ruimte voor eigen spel, eigen ontwikkeling en eigen interesses van ieder kind.

De peuters spelen en leren op maandag-, dinsdag-, donderdag en vrijdagochtend van 8.00 tot 12.00 uur. Wilt u meer informatie of vrijblijvend een kijkje komen nemen? Kom dan langs op dinsdag 21 november tussen 09.00 tot 12.00 uur. U kunt ook contact met ons opnemen om op een ander moment te komen kijken. Ons telefoonnummer is 0571-291614 en ons e-mailadres kinderopvangdebongerd@archipelprimair.nl.

Educatief centrum De Bongerd
Vaassenseweg 3 Terwolde
www.debongerd-terwolde.nlSocial Media