Peutergroepen in de gemeente Zutphen

Hoe jonger kinderen starten met spelen, ontdekken en beleven, hoe beter en sneller ze zich ontwikkelen. Daarom werken onze openbare basisscholen in de gemeente Zutphen intensief samen met Kindercentrum.nl. Zo creëren we onder meer peutergroepen waarbij opvang en onderwijs in elkaar verweven zijn: spelen is leren en leren is spelen. In onze peutergroepen leren we kinderen spelenderwijs kansen te benutten en uitdagingen aan te gaan. Plezier en spelen staat voorop, het leren gaat daarbij als vanzelf.

Dat doen we ín en bij onze scholen, kindcentra en educatieve centra. Want spelen en leren in één pedagogisch klimaat geeft kinderen rust: ze weten wat van hen wordt verwacht en kennen de mensen om zich heen. Bovendien wordt ieder kind zo omringd door een team van experts, vanuit kinderdagopvang tot en met onderwijs.
De peutergroepen zijn een fijne bodem om te groeien, zodat kinderen in een veilige omgeving hun beste zelf kunnen zijn en zich optimaal kunnen ontwikkelen en voorbereiden op het basisonderwijs. Iedere peutergroep biedt daarbij iets extra's, zodat peuters en ouders uit verschillende 'smaken' kunnen kiezen en naar een plek kunnen die écht bij hen past.

Lees hier meer over het recht op toeslagen en financiering in de gemeente Zutphen.

Onze peutergroepen

Kindcentrum Adriaan van de Ende 

Bezoek de inloopochtenden van de peuterspeelgroep van de Adriaan van den Ende op maandag 20 november en/of donderdag 24 november. Samen gaan we lekker knutselen binnen het thema 'Sinterklaas'. Kinderen maken een grote stoomboot waar ze in de groep mee kunnen spelen. En dat allemaal met lekkere (live!) muziek op de achtergrond.

Klaprooslaan 2 (Warnsveld)
www.adriaanvandenende.nl

De Fontein

Wie gun jij een topdag? Bij de Fontein geef je je peuter de kans om de beste versie van zichzelf te worden. Kinderen tussen 2 en 4 jaar ontdekken, spelen en beleven samen in de peutergroep. Daarbij hebben we met ons taalprofiel extra aandacht voor taal- en denkvaardigheden. Zelfs a little bit in het Engels. Ontdek zelf hoe leuk dat is! Maak gebruik van de giftcard die op De Fontein ligt en geef een peuter 2 dagdelen in de peutergroep cadeau. 

Deze week staat in het teken van Sinterklaas. Op donderdagochtend 23 november tussen 9 en 11.30 uur zijn alle kinderen tussen 2 en 4 jaar van harte welkom om te komen knutselen in de groep. Kom je liever een ander moment? Bel even en maak een afspraak, je bent van harte welkom! Op de website van de Fontein vind je alle contactgegevens én meer info over de peutergroep.

Karskamp 2 (Warnsveld)
www.defontein-warnsveld.nl

Daltonbasisschool Jan Ligthart

Bij de Daltonpeutergroep op de Jan Ligthart staat samenwerking centraal. Met leeftijdgenoten en de leidsters, maar ook met de kleuters. PSG Kleine Jan biedt een mix tussen de peuterspeelzaal en de kinderopvang. Peuters maken alvast kennis met het basisonderwijs en leren samen te werken met kleuters. De leerkrachten creëren hierbij één veilig en warm pedagogisch leerklimaat voor ieder kind.

De week van 20 tot 24 november is de week dat  Sinterklaas is aangekomen in Nederland. Er zal hier in de groep aandacht voor zijn, in de kring wordt er over gesproken en de knutselactiviteiten deze week zullen in het teken staan van Sinterklaas: op maandag 20 november knutselen we een boot, op dinsdag 21 november gaan we pepernoten bakken en op donderdag 23 november doen we... pietengym! 

Kom, kijk en doe mee bij de Daltonpeutergroep op maandag, dinsdag of donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur.

Leeuwerikstraat 1 (Noordveen)
www.janligthart-zutphen.nl

Kindcentrum Lea Dasberg

In het kindcentrum Lea Dasberg gaan onderwijs en opvang hand in hand. Je thuis voelen staat bij ons voorop. Wanneer aan deze voorwaarde is voldaan is er ruimte om te groeien. We houden daarbij rekening met verschillen tussen kinderen. Daarnaast is er aandacht voor de talentontwikkeling van ieder kind, waarbij de vele specialismen van dit grote team optimaal worden benut. 

Bij ons is uw peuter van harte welkom op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 8.30 tot 12.00 uur. Omdat de Sint weer in het land is staat deze week voor ons in het thema Sinterklaas. Wij gaan een schilderactiviteit doen m.b.t dit thema.  De kinderen kunnen kiezen tussen een stoomboot of een paard. Wie knutselt er lekker mee in Leesten?

Marga Klompélaan 2 (Leesten)
www.leadasberg.nl

De Parel/Zwanevlot

Het thema is dan “ik en mijn familie” wat mooi aansluit bij de dag van de rechten van het kind, veiligheid binnen je familie, je omgeving, etc.
We starten de peutergroepen 5 ochtenden per week om 8.30 uur en om 9.00 uur een korte fruit/drinken kring. Vanaf 9.45 uur kan in kleinere groepjes een kleurplaat of andere knutsel passend bij het thema gemaakt worden. Rond 10.30 in de tweede kring zodat de kijkers aan kunnen sluiten en naar onze liedjes en verhaal (knieboek van Uk en Puk dat bij het thema hoort) kunnen luisteren.

Op maandag 20 en dinsdag 21 november gaan de bovenbouwleerlingen van de Parel om 10.30 voorlezen aan de peuters in de peutergroep!

Het Zwanevlot 325 (Zuidwijken)
www.obsdeparel.nl

Educatief centrum Theo Thijssen

Bij Kinderopvang Theo Thijssen staat het ondernemend leren centraal, oftewel ‘Leren door te doen’. Jonge kinderen zijn van nature al ondernemend om de wereld om zich heen te ontdekken. 
Op dit moment hebben we het thema ‘Reuzen en Kabouters’. Hierin staan de begrippen ‘groot’ en ‘klein’ centraal. Bijvoorbeeld ‘grote reuzen’ en ‘kleine kabouters’ of ‘hoge bomen’ en ‘het lage gras’. 

In de week van 20 tot en met 24 november bent u elke ochtend van 10.00 uur tot 11.45 uur welkom om te komen kijken op onze peutergroep! 
Om 10.00 uur starten we met een knutselactiviteit die past bij het thema. Ook kan uw peuter kiezen uit een spelletje, puzzel of vrij spelen bijvoorbeeld in de poppenhoek of met de Duplo. Hierin is hij/zij geheel vrij.  Voor u staat er een kopje koffie of thee klaar.

Om 11.00 uur gaan we in de kring. Als uw peuter het leuk vindt dan mag hij/zij hierbij aansluiten. We gebruiken een themakoffer. In deze koffer zitten allerlei voorwerpen die te maken hebben met het thema, vaak bedacht door de peuters zelf. Bij elk voorwerp past een liedje, spelletje of een voorleesverhaal. Zo kiezen de kinderen zelf wat er aangeboden wordt in de kring.
Na de kring gaan we lekker naar buiten, want ook daar valt zoveel te ontdekken! 

Mulderskamp 164 (de Hoven)
www.theothijssen-zutphen.nl

De Waaier

Vanaf 2018 is de peutergroep De Vlinderboom onderdeel van het Kindercentrum.nl en biedt de peutergroep een doorgaande leerlijn met de basisschool. De specialiteit van het huis: taalonderwijs. Als geen ander weten we hoe we kinderen in korte tijd zo goed mogelijk Nederlands kunnen leren. 
Op dinsdag 21 november wordt er op ons versierde  schoolplein een circuit (waaronder een eenvoudig springkussen) uitgezet door de begeleiders van Beweegwijs. Van 11.00 tot 12.00 uur volgen de peuters samen met de oudste kleuters in 2 groepen dit circuit en doen activiteiten in de gymzaal. Voor ouders is er koffie. En natuurlijk leggen we u graag alles uit over de kosten én vergoedingen van onze peutergroep.

Dr. de Visserstraat 4 (Waterkwartier)

Montessorikindcentrum de Plotter

De Montessoripeutergroep van de Plotter werkt volgens de visie van Maria Montessori. In deze visie gaat het erom dat elk kind ruimte heeft om zich te kunnen ontplooien tot een zelfstandig, harmonieus, sociaal denkend mens. We houden rekening met de unieke persoonlijkheid van iedere peuter. We stimuleren de kinderen om zoveel mogelijk zelf te doen. De slogan “help mij het zelf doen” omvat dan ook de kern van de Montessori gedachten. 

Paulus Potterstraat 4a (Zutphen)
www.deplotter.nl

Social Media