Alleen kun je veel, samen kunnen we alles

Alleen kun je veel, samen kunnen we alles. Een uitdrukking die we vaak in onze kindcentra en scholen gebruiken; iedereen heeft eigen talenten en kan daarmee veel, maar mogelijkheden worden pas eindeloos -  alles kan - als je talenten samenbrengt.

Lees direct meer over:

Samen willen we alles kunnen, zoeken we eindeloze mogelijkheden. Nu de meeste beperkingen vanuit de coronamaatregelen achter ons liggen, is dit het moment waarop we weer nieuwe mogelijkheden krijgen. 

Maar eerst even een pas op de plaats. De mogelijkheden waren de afgelopen periode vanwege corona zeer beperkt en de professionals in onze kindcentra en scholen vaak met handen en voeten gebonden. Na meerdere lockdowns kampen we met lege groepen door veel besmettingen, quarantaineregels en het enorme tekort aan leerkrachten en pedagogisch medewerkers; het was, is en blijft een enorme uitdaging om kinderen stabiliteit en kwaliteit te bieden. Om nieuwe mogelijkheden te creëren en kansen te benutten, moeten we samenwerken om ons doel - kinderen een warme, veilige en stabiele omgeving bieden waarin ze zich optimaal ontwikkelen - te kunnen bereiken.

Betere ontwikkelkansen door integraal aanbod

Archipel heeft onderwijs en kinderopvang in één stichting verenigd om integrale kindcentra te ontwikkelen waarin op één locatie, met één team, in één pedagogisch klimaat kinderen van 0 tot 13 jaar zich maximaal kunnen ontplooien. Kinderen zijn gebaat bij continuïteit in het pedagogisch aanbod. Een integraal aanbod, waarin de schotten tussen kinderopvang en school zijn verdwenen, draagt daaraan bij; daarom organiseren we onderwijs én kinderopvang zelf. Wij vinden het belangrijk dat dit aanbod voor ieder kind toegankelijk is en daarom heeft onze Stichting Archipel Kinderopvang geen winstoogmerk.

Op welke manieren kunnen kinderen zich beter ontwikkelen dankzij zo’n integraal aanbod? Lees het hier!  

‘Ontschotten’ in gemeente Zutphen

In de gemeente Zutphen zijn meerdere kindcentra in 2022 met 'eigen' kinderopvang. Dit doen we vanuit onze missie om ons pedagogisch aanbod te ‘ontschotten’ en kinderen continuïteit willen bieden in hun vertrouwde omgeving. Lees meer over de kinderopvang van De Fontein, Jan LigthartDe Waaier en Adriaan van den Ende

Laten we het echt samen doen!

Archipel neemt haar verantwoordelijkheid zeer serieus om kinderen continuïteit en kwaliteit te bieden. Maar komt daarvoor handen tekort. Samen kunnen we toch alles?! Daarom roepen we alle ouders en hun kennissen, vrienden en familie op om talenten samen te brengen. Heeft u een onderwijsbevoegdheid die u weer wil gebruiken? Wilt u écht iets voor de ontwikkeling van kinderen betekenen en overweegt u om als onderwijsassistent of in de kinderopvang aan de slag te gaan? Bespreek dat met ons. Onze directeuren praten graag weer met u met bij met een kopje koffie of thee. Hier leest u welke unieke mogelijkheden onze stichting biedt in de combinatie onderwijs en kinderopvang en functies op maat. Reageren kan ook via werkenbij@archipelprimair.nl. Tot snel!


Social Media

Volg ons ook!